Recuperatie Engineering Kunststoffen
      NL      EN

Wassen/scheiden en drogen

 
WASSEN VAN KUNSTSTOFFEN
Indien kunststoffen vervuild zijn door aanhangige verontreinigingen zoals olie, zand en andere zaken kunnen de kunststoffen in een tegenstroomwasser gewassen worden, waarna de granulaten en/of het maalgoed wederom gedroogd worden.
 
 

SCHEIDEN VAN KUNSTSTOFFEN

R.E.K. EUROPE BV. heeft diverse disciplines in huis om kunststoffen te scheiden van andere kunststoffen en/of andere vervuiling zoals metaal, stenen, hout, papier, foams en dergelijke. Deze scheiding werkt op basis van vorm, dichtheid en andere eigenschappen van kunststoffen onderling en de eigenschappen van de contaminatie. Met andere woorden, indien de kunststoffen onderling een dichtheidsverschil hebben tussen 0,1-0,3 Kg/dm3 zijn ze te scheiden van elkaar met reinheidspercentage oplopend tot 99,997%

Indien de kunststoffen nat gescheiden worden, is er natuurlijk de mogelijkheid om deze weer op het juiste restvochtgehalte te brengen voor directe verwerking. De droogprocessen hebben de mogelijkheid om zowel poeders als ook maalgoed en granulaat te drogen.


Na het wassen, scheiden en/of drogen kunnen poeders, maalgoed en granulaten opnieuw of voor de eerste keer gegranuleerd en/of gesmeltzuiverd worden. inwendige vervuiling kan zodoende aangepakt worden, maar ook de kleur en eenduidigheid van vorm kan middels het extrusieproces mogelijk worden gemaakt.

 

Copyright REK Europe BV, 2018 - Algemene Voorwaarden - Disclaimer